Poneja

lauantai 9. elokuuta 2014

Avaruusinsinöörinä - Osa 3

Uusi päivä avaruudessa, uutta hitsattavaa edessä! Komentosillan lasitus ei tule olemaan valmis vielä tunteihin, joten päätin ruveta ajankuluksi tekemään kehikkoa ulkoiselle laskeutumisalustalle. Alustavan kehikon tekeminen ei ollut pitkä prosessi, mutta pääongelma syntyikin keinosta laskeutua kehikolle komentosillan tasolta. Päädyin sitten rakentamaan mäntähissin asemani taakse.

Reikä vain seinään ja menoksi!
Ongelmana ei ollut niinkään kuilun rakentaminen, vaan tien tukkiva asteroidi. Hissikuilun kooksi tuli 2x2 isoa palikkaa (pituus x leveys), jota ympäröi yhden palikan paksuinen seinämä, eli rakennelma vaati tilaa kaiken kaikkiaan neljä palikkaa tilaa sekä pituus, että leveyssuunnassa. Se tarkoitti, että minun oli järsittävä asteroidista suuri pala pois, jos halusin päästä tavoitteeseeni. Pahimman osan saisin järsittyä sauvasekoitinaluksellani, mutta ahtaimpiin paikkoihin tarvitsin pienemmän menopelin avukseni. Siispä kokosin sellaisen niin nopeasti kuin pystyin. Tarvitsin pientä porausalusta kyllä muutenkin helpottamaan raudan kaivamista ahtaista käytävistä.

Driller. Vielä rumempi alus, kuin veljensä Welder ja Grinder, mutta hoitaa hommansa.
Uuden aluksen turvin homma hoitui odotettua nopeammin, mutta kesti siitä huolimatta pienen ikuisuuden. Kaikkiin paikkoihin Driller ei aivan mahtunut, joten jouduin siistimään muutamia särmiä käsiporalla. Käsiporan haittapuoli on ympäriinsä sinkoilevat kivet ja malmit, jotka tahtoivat jäädä leijumaan rakennusalueelle estämään suunnitelman toteutumisen. Asiaa ei tietenkään helpottanut yhtään, että satuin poraamaan älyttömään kultasuoneen, joten tavaravalikkoni oli koko ajan täynnä.

Kultaa. Miksi sitä piti olla juuri siinä!?
Kun asteroidia kaivelee aikansa, alkaa tietysti kaivuualuksien lastiruumat täyttyä, joten ne pitää tyhjentää. Valitettavasti tyhjennettävänä oli kaivuualuksista isompi, eikä Ilmalukko 2:en mäntä ollut venytettynä äärimilleen, joten minun piti painua komentosillalle kytkemään se ääriasentoonsa. Ei ongelmaa, olihan kyseessä vain muutaman sekunnin homma. Mutta sitten pelin bugit alkoivat nostaa päätään...

Kun olin päässyt sillalle ja saanut kytkettyä ilmalukko 2:en männän äärimilleen, kuului kova jysäys ja selaamani aseman järjestelmävalikko hyppäsi siihen malliin, että tiesin jonkin aseman toiminnoista hajonneen. Asiasta ihmeissäni rupesin etsimään hajonnutta järjestelmää, joka paljastui tuota pikaa ilmalukoksi. Mutta kyseessä ei ollut juuri operoimani ilmalukko 2, vaan ilmalukko 1, johon en ollut koskenutkaan! Menin tarkistamaan vahingot ja vastassa odotti tällainen näky:

Tässä oli ilmalukko. Ei ole enää.
Typertyneenä tapahtuneesta, menin tutkimaan asiaa lähemmin ja huomasin, että mäntä oli paikallaan, mutta siihen kuuluva kanta oli räjähtänyt tuntemattomasta syystä avaruuden syövereihin ja vienyt samalla ilmalukon mukanaan. Kun yritin mennä siihen kohdalle, jossa ilmalukko oli, tuli vastaani näkymätön seinämä. Eli peli kuvitteli, että ilmalukko oli edelleenkin siinä, vaikka aseman järjestelmä ja silmä väittivät toista. Käynnistin pelin uudestaan, jolla pääsin eroon näkymättömästä ilmalukosta. Katsoin samalla netistä tietoa tästä asiasta, jossa kerrottiin, että männät ovat jostain kumman syystä aivan liian heikkoja rakenteeltaan, ja että ne hajoavat pienimmästäkin tärinästä. Tämä lienee siis ohjelmointivirhe, jolle ei todennäköisesti ole tulossa korjausta vähään aikaan.

Tämän pohjalta rupesin sitten miettimään mäntähissiäni. Se olisi todennäköisesti hyvin epävakaa rakennelma nykyisillä männillä, joten minun olisi käytettävä hissikuilua rakettireppuni avulla, kunnes pelin tekijät korjaavat männät sellaiseksi, kuin niiden pitäisi olla. Harmillinen takaisku, mutta ainakin voisin testata edes yhdellä mäntätornilla, että toimisiko moinen viritelmä hissinä ensinnäkään. Korjasin myös ilmalukko 1:en samanlaiseksi kuin se aikaisemmin oli, mutta en tiedä kuinka pitkään se pysyy kasassa. Jos se vielä hajoaa, niin pitää rakentaa kummankin ilmalukon paikalle väliaikainen kiinteä ratkaisu. Se ainakin toimii luotettavasti.

Tuon oudon tapauksen jälkeen, palasin hissikuilun luo ja jatkoin sen rakentamista pala palalta, kunnes parin tunnin kuluttua h-hetki koitti...

Hankalin osuus on valmis!
Sitten vain kaivuualukset tyhjäksi ja parkkiin, jonka jälkeen alkoi seinien loppuun rakentaminen Welder-alusta käyttäen. Valitettavasti rautavarannot olivat päässeet melkein loppumaan, joten sekin projekti jäi puolitiehen. Nähtävästi 1500 kiloa rautaa ei riitä mihinkään.

Siinä kulkee resurssien raja. Tuli tuossa samalla mieleen, että voisi portaat yrittää rakentaa tuon kuilun ympärille.
Seuraavalla kerralla palaan sitten rautaa kaivamaan. Parempi kaivaa sitä sitten kunnon köntsä kerralla, niin ei tarvitse juosta ympäri avaruutta koko ajan. Lopuksi vielä kuva alustavan ulkolaskeutumisalueen kehikosta.

Tähän tulee vielä paljon muutoksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti